3 Ocak'ta dolar fırlayacak senaryosu dolara yönelecek olanları Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet uyardı

3 Ocak'ta dolar fırlayacak senaryosu dolara yönelecek olanları Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet uyardı, 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon rakamlarının yüksek çıkmasıyla birlikte doların yükselişe geçeceği senaryosu konuşuluyor.

3 Ocak'ta dolar fırlayacak senaryosu dolara yönelecek olanları Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet uyardı
01 Ocak 2022 - 11:37
3 Ocak'ta dolar fırlayacak senaryosu dolara yönelecek olanları Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet uyardı,

3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon rakamlarının yüksek çıkmasıyla birlikte doların yükselişe geçeceği senaryosu konuşuluyor. Dolara yönelecek olanlar için 20 Aralık hatırlatması yapan Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, döviz kurlarına karşısında başka enstrümanların rafta beklediğini yazdı.

Döviz kurları 20 Aralık'ta hükümetin açıkladığı yeni kararlarla sert bir şekilde düştü. Fakat Türk lirasının layık kazanmasının uzun sürmeyeceğini bahis edenler de var.

Aralık ayında kurdaki şiddetli dalgalanma nedeniyle yüksek bir enflasyon rakamının açıklanması bekleniyor.

3 ocaktaki dolar senaryosu

Enflasyon yüksek çıkınca kur korumalı mevduat uygulamasında Türk lirası getirisinin eksik kalacağı endişesiyle vatandaşın dolara yöneleceği söyleniyor.

Diğer yandan enflasyon yüksek çıktığı halde, kurda büyüme olmazsa, “Paramın değeri düşüyor” diye düşünenler telâşla tekrar dövize yönelebilir.

O da doların ateşini, 20 Aralık öncesinde olduğu gibi şiddetli bir şekilde yükseltebilir.

"Gerekmesi halinde o enstrümanların da kullanılacağına dair sinyaller açıktan veriliyor"

Önümüzdeki hafta böyle bir senaryonun karşılarına çıkabileceğini kabul eden Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, bugünkü yazısında telaşla dolara yönelecek olanlara karşısında uyarılarda bulundu:

"Unutulmasın. 20 Aralık ’ta bu enstrümanların sadece bir parça başına devreye sokuldu.

Erdoğan ’ın o açıklamasıyla faiz artırmak dıştan seçenek yok diyenlerin aksine, başka türlü mali araçların devreye sokulmasıyla da doların ateşinin düşürülebileceği anlaşılmış oldu.

Doları bir türlü aklından çıkaramayanlar için buradan verebileceğimiz yeni haber şu:

Rafta gereksinim halinde kullanılmayı bekleyen başka enstrümanlar da var. Bir De, gerekmesi halinde o enstrümanların da kullanılacağına dair sinyaller açıktan veriliyor.

Yani sahiden minik yatırımcıya ‘dikkat et, her yerde çarpılabilirsin ’ mesajı herkesin anlayabileceği bir dille veriliyor.

Lafın tamamı yaşı epeyce minik olanlara anlatılır ama biz gerçi dikkat görevini yerine getirelim. Yeni yıla kimse panik yaparak girmesin."

3 Ocak'ta dolar fırlayacak senaryosu dolara yönelecek olanları Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet uyardı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum