Ali Erbaş Twitter'dan duyurdu Ayasofya Camii yılın ilk sabah namazında doldu taştı

Ali Erbaş Twitter'dan duyurdu Ayasofya Camii yılın ilk sabah namazında doldu taştı, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde "Sabah namazında ailece camide, milletçe duadayız" buluşması etkinliği düzenlendi.

Ali Erbaş Twitter'dan duyurdu Ayasofya Camii yılın ilk sabah namazında doldu taştı
01 Ocak 2022 - 11:37
Ali Erbaş Twitter'dan duyurdu Ayasofya Camii yılın ilk sabah namazında doldu taştı,

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde "Sabah namazında ailece camide, milletçe duadayız" buluşması etkinliği düzenlendi. . Yılın ilk sabah namazına vatandaşların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ’ta katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ’ın Twitter ’da “Ailece camide, milletçe duadayız” diye ilan yapması üstüne sabahleyin saatlerinde vatandaşlar ailece camilere akın etti.

İstanbul ’da çoğu cami doldu taştı. Yeni yılın ilk sabahtan namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ayasofya Cami ’nde vatandaşlarla birlikte kıldı. Ayasofya Cami ’ne vatandaşlar akın etti.

Cami avlusu ve kapısında uzun kuyruklar oluştu. Ayasofya Camii içine sığmayan cemaat dışarda namazlarını eda etti.
Namazın gerisinde dualar edildi, salavatlar ve tekbirler getirildi.

Erbaş: Yeni bir heyecanla bu yıla açtırmak istedik

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Milletimiz sabah namazında buluştu. 2022 yılının hayırla geçmesi ve bütün insanlara bahtı açık olması için camilerimizde dualar ettik. Kur ’lahza-ı Kerim okuduk" dedi.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde "Sabah namazında ailece camide, milletçe duadayız" buluşmasına katılan Erbaş, Kur'lahza-ı Kerim okuduktan sonra sabah namazını kıldırdı. Epeyce yoğun ilginin olduğu buluşmada, cami içinde yer bulamayan vatandaşlar dışarıya saf tuttu.

Namazdan daha sonra vatandaşlara hitap eden Erbaş, çoğu insanın geçmişte İstanbul ’un fethi için uğraş ettiğini belirterek, "Fakat bu müjde Fatih Sultan Mehmet ’e nasip oldu. İçinde bulunduğumuz bu büyük mabet Ayasofya, 86 sene bugünü bekleyen, bir buçuk yıl önce temmuz ayında açılan fethin bir sembolü olarak, fethin yadigarı olarak, İstanbul ’un ortasında merkezinde Müslümanlarla buluştu. Geçen sene da her tarafta cemaatine kavuştu, baştan ibadete açıldı." diye konuştu.

"Bu sabahtan burada, fethin sembolü olan bu camide Mekke ’nin fethini andık. Hazreti Peygamberi andık" diyen Erbaş, şöyle devam etti:

"Allah Resulüne nasıl Mekke ’nin fethi nasip olmuşsa, ecdadımıza da İstanbul ’un fethi nasip oldu. Fethin sembolü olan Ayasofya ’da buluştuk. Cenab-ı Hak günümüzü bahtı açık eylesin, yılımızı bahtı açık eylesin, fethimizi şanslı eylesin. Bizleri içinde bulunduğumuz her türlü sıkıntıdan muhafaza eylesin. Salgın hastalıktan muhafaza eylesin inşallah."

Erbaş'ın yaptığı konuşmanın gerisinde İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş duada bulundu.

Etkinliğini ardındaki AA muhabirine açıklamada yer alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçen yılın pandemi sebebiyle bütün dünyada büyük sıkıntılara sebep olduğunu belirterek, "2022 yılı ilk kez bu salgın hastalığın ortadan kalkması için bir vesile olur, bunun için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bütün camilerde sabahtan namazında bir araya gelindi

Bugün Türkiye genelindeki tüm camilerde, milletin sabahleyin namazında bir araya geldiğini aktaran Erbaş, şöyle devam etti:

"Milletimiz sabahtan namazında buluştu. 2022 yılının hayırla geçmesi ve bütün insanlara uğurlu olması için camilerimizde dualar ettik. Kur ’an-ı Kerim okuduk. bununla beraber Mekke ’nin fethi olarak 1 Ocak ’ı değerlendiriyoruz. Fetihle ilgili yeni bir ruh, yeni bir heyecanla bu yıla açmak istedik. Mekke ’nin fethinden sonradan binlerce beldenin İslamlaşması, tüm bunları her yerde camilerimizde andık. Fethin sembolü olan Ayasofya ’da binlerce kardeşimizle sabah namazını eda ettik. Allah kabul eylesin. Fetih ruhlu gençler yetiştirmeyi hepimize nasip eylesin. Günümüz, sabahımız ve yılımız uğurlu olsun."

Ali Erbaş Twitter'dan duyurdu Ayasofya Camii yılın ilk sabah namazında doldu taştı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum