Bakan Hulusi Akar'dan Ukrayna krizi için yorumlama haberi

Bakan Hulusi Akar'dan Ukrayna krizi için yorumlama, Gündem Haberleri.

Bakan Hulusi Akar'dan Ukrayna krizi için yorumlama haberi
31 Ocak 2022 - 20:25
Bakan Hulusi Akar'dan Ukrayna krizi için yorumlama, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar Ukrayna krizi için "Karadeniz'de diyalog konusunda Türkiye olarak bize düşen görevleri bugüne değin yaptık, yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ve birlik komutanlarının katılımıyla videokonferans toplantısı gerçekleştirildi. Yurt içi ve dışındaki birlik komutanları, aralıksız faaliyetlere ve sahadaki son duruma ilişkin bilgiler verdi.

Savunma ve emniyet konuları dahilinde Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, terörle mücadele harekatları ve koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin de ele alındığı toplantıda konuşan Akar, engebeli hava ve arazi şartlarında terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun bir dönemden geçtiğini bildiren Akar, "Şu başlıca kadar büyük bir başarıyla bize verilen görevleri yerine getirdiniz. Bundan nedeniyle hepinizi kutluyorum. İnşallah bundan daha sonra da aynı ağırbaşlılık ve candan, diyalog ve koordinasyon içinde faaliyetleri yürütmek suretiyle bize verilen görevleri başaracağız." ifadesini kullandı.

Karadeniz'deki gelişmelere de değinen Akar, "Bizim tutumumuz çok açık ve net, Montrö rejimi çerçevesinde Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin uzlaşma, diyalog, rahatlık ve rahatlık içinde yaşamasından yanlamasına olduğumuzu yıllardan beri dile getiriyoruz. Montrö'nün sağladığı statünün tüm taraflar için faydalı olduğunu, günümüz koşullarında bundan vazgeçilmesinin söz konusu olmadığını daima gündeme getirdik. Karadeniz'de diyalog konusunda Türkiye olarak bize düşen görevleri bugüne dek yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bir tarafta Rusya, öteki tarafta Ukrayna olan diyaloğumuz bunun yanı sıra NATO'ya karşısında bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeyi sürdürüyoruz."

Gerginliğin kontrolsüz şekilde tırmanmasının oluşturacağı tehlikeye dikkati çeken Akar, "Buna meydan vermemek için Türkiye olarak tüm taraflara sükunet, koordinasyon, meslek birliği, diyalog tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Bakan Hulusi Akar'dan Ukrayna krizi için yorumlama, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum