Bizimkiler dizisinin Aslı'sı yıllar sonra konuştu

Bizimkiler'de Salih Kalyon'un canlandırdığı ve unutulmaz tiplemelerden olan üç kağıtçı 'Tak Tak Sedat'ın kızı 'Aslı' rolüyle ekranlara gelen Parlak, oyunculuk serüvenini ve şimdiki hayatını Habertürk'ten Aytekin Teker'e anlattı. 44 yaşındaki Bilge Aydınlık'ın hayatını gaz.

Bizimkiler dizisinin Aslı'sı yıllar sonra konuştu
02 Mayıs 2022 - 10:58

Bizimkiler'de Salih Kalyon'un canlandırdığı ve unutulmaz tiplemelerden olan üç kağıtçı 'Tak Tak Sedat'ın kızı 'Aslı' rolüyle ekranlara gelen Parlak, oyunculuk serüvenini ve şimdiki hayatını Habertürk'ten Aytekin Teker'e anlattı.

44 yaşındaki Bilge Aydınlık'ın hayatını gazetedeki bir bildiri değiştirmiş. Aydınlık, ekranlarla tanışmasını şöyle anlattı:

"Oyunculuk serüvenim 1987 yılında bir gazete ilanıyla başladı. TRT 2 için bir çocuk dizisi çekileceği ve bu proje için de çocuk oyuncular aranıyordu. 250 çocuk arasından 12'ye kaldım. 9 yaşında, cumartesi ve pazar günleri çekilen 'Merhaba Çocuklar Bizim Sınıf' adlı dizide 39 bölüm rol aldım."

USTALARDAN FEYZ ALDIM

Konservatuar eğitimi almadığını söyleyen Parlak, en büyük şansının birbirinden usta sanatçılar ile çalışması olduğunu ifade etti: "Bizimkiler kadrosunu anlatmama zaten gerek yok. Sette çok değerli isimler vardı. Ben de onlardan feyz alıyordum. Oyunculukları ve hayat deneyimleri benim için koskocoman derslerdi."

Aydınlık'ın 'Kaygısızlar' mecarası ise, Kandemir Konduk'un senaristliğini üstlendiği 'Asıl' dizisinin yönetmeni Oğuz Yalçın ile başlamış.

Canlandırdığı 'Hostes' karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu şunları söyledi:

"Esas dizisinin gerisinde Oğuz Yalçın, 'Kaygısızlar'da rol almam için teklifte bulununca can atarak kabul ettim. Türk televizyonlarının ilk absürt komedi işlerinden biriydi. 'Bizimkiler' gibi unutulmaz bir kadroya sahipti. Halit Akçatepe'den Ercan Yazgan'a, Ayşen Gruda'dan Çiçek Dilligil'e değin birbirinden kıymetli oyuncular vardı.

Şoray Uzun, Ömer Duran, Tevfik İnceoğlu ile güzel bir ekip olduk. Benim dışımda 'Hostes' karakterini canlandıranlar da oldu. Oysa benim dönemimde 'Kültigin' ile 'Hostes'in aşkı revaçta olduğu için en çok akıllarda ben yer edindim sanırım. Hala sokakta 'Hostes' diye seslenenler oluyor."

DİZİ ÇEKMEDİK, HAYATLARIMIZI KISMEN YAŞADIK!

Eski rol arkadaşlarıyla görüşme fırsatı bulamadıklarını bildiren Aydınlık, "Doğal olarak sette olduğumuz kadar yakın değiliz. Natürel ki hayat, her insanı öbür yaşamlara sürükleyip birbirinden uzaklaştırıyor fakat sosyal medyadan bağlantımız var. 'Bizimkiler' dizisinde fazla güzel bir aileydik. Fabrika içisi gibiydik, her zaman birlikteydik. Biz dizi çekmedik doğrusu hayatlarımızı yaşadık kısmen. Senaryo gereği biraz mizah katarak, biraz da abartarak cümbür cemaat hayata ucundan orada tutundu." dedi.

Parlak, günümüzde 'Bizimkiler' ve 'Kaygısızlar' gibi dizilerin olmaması hakkında ise, "Koşullarla alakalı, arz talep meselesi olduğunu düşünüyorum. Bugün televizyona baktığımızda daha fazla acı ve dram işlerini görüyoruz. Çağrıda Bulunmak fakat ahali bunları izlemek istiyor. Bu yüzden de aile sıcaklığını hissedebildiğimiz diziler bundan böyle yapılmıyor." sözlerini kullandı.

2008'de Ercan Yiğit ile düğün masasına oturan oyuncu, "Ters kutuplar biribirini çekermiş. Eşim asker emeklisi. Evlendikten kısa bir zaman de Elazığ'a tayini çıktı. Maden Dağ'ında iki yıl yaşadık." ifadelerini kullandı.

2014 yılında kızına hamile kaldıktan sektöre ara verdiğini söyleyen Parlak, "Birkaç defa düşük yaptım. Elif Masal ile birlikte tekrar doğdum." dedi.

SETTE OLMAYA FAZLA ÖZLEDİM

Oyunculuğu bırakmadığını söyleyen Aydınlık, "İki yıl önce geri dönüş yapma durumum vardı lakin malum pandemi dönemi sekteye uğrattı bir takım şeyleri. Önce manevi açıdan, daha sonra da maddi açıdan değecek bir proje olmalı. Bugüne kadar 'Neden içinde var oldum' dediğim bir proje olmadı. Hepsinden çok keyif aldım, güzel mesajlar vermeye çalıştım. Yeniden böyle bir proje olursa alt oynarım. Kamera görmeyi, sette olmayı çok özledim. Oyunculukla ilgili içimde bir birikmişlik var." diye konuştu.

Çatalca'da yaşadığını bildiren oyuncu, "İstanbul'un kalabalığından yürüyüp gitmek istedik. Çatalca'daki bir okulda becerikli drama ve tiyatro öğretmenliği yapıyorum. Çoğu disiplini birleştirerek, özgüvenli ve mutlu bireyler yetiştirmeye çalışıyorum." dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum