CHP'li belediyeler metro için afiş astırdı: Metroma alıkoyma haberi

CHP'li belediyeler metro için afiş astırdı: Metroma alıkoyma, Gündem Haberleri.

CHP'li belediyeler metro için afiş astırdı: Metroma alıkoyma haberi
31 Ocak 2022 - 16:24
CHP'li belediyeler metro için afiş astırdı: Metroma alıkoyma, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

İstanbul'da Sefaköy-Beylikdüzü metro projesinin Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmamasına, hattın geçeceği ilçelerdeki belediyeler "Metroma alıkoyma" afişleri asarak karşı çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) göre proje ve finansı hazırlanan, şehrin batı yakasında 3.5 milyon kişiye hizmet verecek 18.4 km'lik Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu, 15 Ocak'ta açıklanan 2022 Cumhurbaşkanlığı ulus yatırım programına dahil edilmedi. 1 yıldır onay bekleyen metroya onaylama çıkmaması İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sert tepkisine neden olmuştu. Sözcü'den Istek Güvemli ’nin haberine kadar; engellenen metro istasyonlarının geçtiği ilçelerde belediyeler, ‘Metroma engel olma ’ afişleri astı.

İmamoğlu, yatırım onayı verilmeyen Beylikdüzü metrosu ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın içten olmadığını söylemiş; “Bütün metrobüs duraklarına, üst geçitlerine yazdıracağım. ‘Ey halkımız sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar.' ‘Sizin 300 tane yeni metrobüs otobüsüyle buluşmanızı engelliyorlar.' Ben bunu bugüne değin yapmadım, derhal afişe edeceğim. Acilen bunları her yere yazacağım. Ve insanlarımızın duymasını sağlayacağım” demişti.

İstanbul'un bugüne dek hiçbir metro yatırımı yapılmamış batı kesiminden geçecek metro hattına çıkmayan onaya, hattın geçeceği ilçeler de afişli karşı çıktı. Bu hat ile ilçelerinden ilk kez metro geçecek olan Küçükçekmece Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi, ilçelerinde belirlenmiş noktalara “Metromu istiyorum”, “Metroma alıkoyma” yazar afişler astılar.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, geçen günlerde sosyal ağ hesabından bir video paylaşarak da karara tepki göstermişti. Çalık şunları söylemişti:

“İktidar bu tavrıyla CHP'li belediyeleri yok, vatandaşı cezalandırıyor. Sırf siyasi puan kaybedilecek diye metro engellenemez. Beylikdüzü'ne gelecek metronun da projesi hazır, finansmanı hazırlanmış. Metronun yapımının önünde gerçekte hiçbir engel kalmadı.

Gelin görün fakat her şeyi hazırlanmış olan metro için 1 yıla yakın süredir imza bekliyoruz. O imza bir türlü verilmiyor. İBB'nin başvurusu bütün 311 gün boyunca yok sayılıyor. Konu kamuoyuna yansıyınca ‘belgeler eksik' deniyor. Derhal soruyorum sizlere, burada yok farzedilen İBB midir yoksa İstanbul halkı mı?”

CHP'li belediyeler metro için afiş astırdı: Metroma alıkoyma, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum