Eski halinden eser değil! Bulgarların PCR masrafını Edirne esnafı karşılayacak haberi

Eski halinden eser değil! Bulgarların PCR masrafını Edirne esnafı karşılayacak, Gündem Haberleri.

Eski halinden eser değil! Bulgarların PCR masrafını Edirne esnafı karşılayacak haberi
28 Ocak 2022 - 15:52
Eski halinden eser değil! Bulgarların PCR masrafını Edirne esnafı karşılayacak, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Bulgaristan vatandaşları Edirne ’ye gelmeyince esnaf kampanya başlattı. Bin TL ve üzeri alışverişlerde PCR deneme ücretini şehir esnafı karşılayacak.

Bulgaristan ’da çoğalan korona virüs vakalarının arkasında Bulgaristan Sıhhat Bakanlığı yeni tedbirler aldı. Bulgaristan ’a antre yapacak şahısların geçerli aşı sertifikası ya da hastalığı geçirdiğine dair doküman ve en geç 72 saat öncesinden üretilmiş negatif PCR testi ibraz etmeleri gerekiyor.
PCR ücretinin maliyetinden nedeniyle Bulgaristan vatandaşları Edirne ’ye gelmeyince şehir esnafı, kampanya başlattı. Bin TL ve üzeri alışverişlerde PCR test ücretini karşılayacaklarını ifade eden Edirne esnafından Ahmet Ezer, Bulgaristan vatandaşlarının PCR testi nedeniyle Edirne ’ye gelmediklerini bu kampanyanın olumlu olacağını düşündüğünü söyledi. Ezer, Türk vatandaşlarına da aldıkları ürünlerde yüzde 15 indirim uygulayacaklarına değindi.

Ulus Pazarının o eski halinden eser değil
PCR zorunluluğu başlayınca Edirne ’ye gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısı değil denecek dek azaldı. PCR zorunluluğu öncesi Edirne ’ye akın eden Bulgaristan vatandaşları Ulus Pazarında neredeyse adım atacak yer bırakmıyordu. Ulus Pazarı son ayların en sakin gününü yaşadı.

“Müşterilerin yüzde 99 ’u Bulgar vatandaşlardı”
Pazarcı esnafı Mehmet Yıldırım, müşterilerinin yüzde 99 ’unu Bulgaristan vatandaşlarının oluşturduğunu fakat Bulgaristan vatandaşları artık gelmeyince pazarın manâsız kaldığını söyledi. Bir başka pazarcı esnafı Gökhan Filibeli de, işlerinin fazla durgun olduğunu açıklama etti.

Eski halinden eser değil! Bulgarların PCR masrafını Edirne esnafı karşılayacak, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum