Fazıl Say, Munzur Nehri kıyısında konser verdi

Fazıl Say, 'Munzur Nehri ve Çevre kirliliğine' uyarı sürüklemek için Tunceli'ye gitti. Say, Ovacık ilçesinde Munzur Nehri kenarı yanında haricen konser verdi.

Fazıl Say, Munzur Nehri kıyısında konser verdi
29 Mayıs 2022 - 19:57

Fazıl Say, 'Munzur Nehri ve Çevre kirliliğine' uyarı sürüklemek için Tunceli'ye gitti.

Say, Ovacık ilçesinde Munzur Nehri kenarı yanında haricen konser verdi. Bedava konserde Say'a albümlerinde de birlikte çalıştığı mezzosoprano Serenad Bağcan eşlik etti.

Konsere, Tunceli'nin yanı sıra İstanbul, İzmir, Ankara, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Erzincan'dan bir fazla dinleyici geldi.

Say ve ona eşlik eden Bağcan'ın konserini binlerce kişi dinledi. Konserde biri Zazaca edinmek üzere 14 eser seslendirildi.

 

"Ben defalarca gurur duydum Dersimlilerden"

Munzur nehrinin pak ve hür akması için, Tunceli'de konser verdiğini söyleyen Say, "Burada edinmek benim için bir onur. Böyle hoş bir kalabalığın içinde müziğimizi sizlere sunacağız. Munzur, temiz ve özgürlük akması için bizde katkılarımızı sizle dayanışma içerisinde olarak sizin yalnız olmadığınızı açıkça belirtmek için buradayız. Çevre illerden ve Türkiye'nin bir fazla ilinden gelen dostlarımıza teşekkür ederiz. Bu diyardan çok fazla insanla tanıştım ve defalarca kültürlü insanlardı. Dersimlilerin ne dek çok kitap okuduğunu ve okumuş olduğunu bilirim. Ben defalarca kibir duydum Dersimlilerden" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum