İmplant çözüm mü

İmplant çözüm mü, En sağlıklı diş tedavisi yöntemlerinden biri olarak görülen implant tedavisinden sonradan dikkat edilmezse implant da başarısız olur. Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr.

İmplant çözüm mü
16 Ocak 2022 - 01:07
İmplant çözüm mü,

En sağlıklı diş tedavisi yöntemlerinden biri olarak görülen implant tedavisinden sonradan dikkat edilmezse implant da başarısız olur.

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Özzeybek, "İmplantlara da reel dişlerimiz gibi bakılmalı ve itina gösterilmeli. Günde üç kere fırçalamak, ağız gargarası göstermek, yılda en düşük bir defa diş hekimine kontrole gitmek gerekiyor." dedi.

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda implantlar konusunda bazı olumsuz haberler gündeme geldiğini, böylece hastaların doğru bilgilendirilmesinin büyük siklet taşıdığını söyledi.

Hastaların tedavi öncesi çok iyi bir araştırma yapması gerektiğini vurgulayan Özzeybek, ucuz implanttan kaçınılması gerektiğini belirtti.

İmplantı uygulayacak hekimin iyi bir eğitim almasının önemine değinen Özzeybek, "Eğitim sertifikasını veren kuruluşun hangisi olduğu büyük yük taşıyor. öte taraftan, tedavinin başarısında, hastanın implantına gösterdiği itina de fazla kayda değer. İmplantlara da reel dişlerimiz gibi bakılmalı ve itina gösterilmeli. Günde üç kere fırçalamak, ağız gargarası göstermek, yılda minimum bir defa diş hekimine kontrole gitmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Diş implantı tedavisinde başarısızlıkta en büyük faktörün kötü yapılan yerine geçen kimse olduğunu gösteren Özzeybek, "Tedavide iyi bir yerine koyma planlaması başarıyı fazla etkiliyor. Zirkonyum protezler en kullanışlı olanlar." diye konuştu.

Özzeybek, iyi bir diş implantı tedavisinde başarı oranının yüzde 98 olduğunu vurgulayarak, "Hastalar araba alırken gösterdikleri özeni implant yaptırırken de göstermeli." dedi.

Sigara alışkanlığı başarısızlık nedeni

Sigara alışkanlığının implant tedavisinde muhakkak başarısızlık etkeni olduğunu bildiren Özzeybek, "Kanser tedavisi ve kemoterapi görenlerin implant yaptırmaması gerektiği" inanışının yanlış olduğunu dile getirdi. Özzeybek, "Kemoterapi alanlardaki galibiyet yüzdeleri ile almayanlar aralarında çok az bir ayrım var. Yani bu hastalarda da implant tedavisinde başarılı sonuçlar elde edilebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Aynı durumun organ nakli yapılan hastalar için de geçerli olduğunu belirten Özzeybek, "Organ nakli geçiren hastalara da uygun çare yöntemi ile başarılı implant uygulamaları yapılabiliyor." biçiminde konuştu.

Tedavide lazer ile üretilenlerin tercih edilmesi halinde, kemik ile implant kaynaşmasında başarı oranının yüzde 18 arttığını anlatan Özzeybek, "Hem porselenin üstüne oturduğu dayanağın kalitesi de fazla önemli. Hastalarımızdan yapılan geri bildirimlerde, sanayide üretilenlerin bile kullanıldığı söyleniyor. Bu tür düşük kalite ürünler, implantta hareketliliğe ya da kemik erimesine yol açıyor." dedi.

Kaynak:AA

İmplant çözüm mü, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum