Instagram 'dan Kanye West'e ceza

Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar Meta, rapçinin platformun dehşet söylemi ve zorbalıkla ilgili politikalarını ihlal ettiğini söyleyerek hesabını sınırlarken 24 saatin sonunda hesabın eski haline döneceğini belirtti. Hesabı görünür durumda kalsa da West gönderi paylaşamaz, yor.

Instagram 'dan Kanye West'e ceza
19 Mart 2022 - 14:22

Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar Meta, rapçinin platformun dehşet söylemi ve zorbalıkla ilgili politikalarını ihlal ettiğini söyleyerek hesabını sınırlarken 24 saatin sonunda hesabın eski haline döneceğini belirtti.

Hesabı görünür durumda kalsa da West gönderi paylaşamaz, yorum yapamaz ya da ilk elden mesaj gönderemez.

West ’in Instagram kadar cezalandırılması meşhur komedyen Trevor Noah ’nın, Kanye West ’in eski eşi Kim Kardashian ’a karşın davranışlarının korkunç olduğunu söylemesinden sonradan geldi. Noah ’nın eleştirisi üstüne West, Noah için Google ’da yaptığı aramanın ekran görüntüsünü yayınladı ve buna ırkçı bir hakaret içerecek şekilde değiştirdiği ‘Kumbaya, My Lord ’ şarkı sözleri eşlik etti. Gönderi yayınlandıktan sonradan kaldırıldı.

NOAH, WEST ’İ BU KADAR KIZDIRACAK NE SÖYLEMİŞTİ?

Trevor Noah The Daily Show ’un bir bölümünde Kim Kardashian ’ın yaşadıkları için şunları söylemişti: “Varlıklı ve ünlü olduğu için Kim için üzülmeyebilirsiniz. Lakin onun yaşadıklarını izlemek korkunç ve birçok kadının ayrılmayı seçim ettiklerinde neler yaşadıklarına ışık tutuyor.”

Adını yasal olarak Ye olarak değiştiren Kanye West ayrıca Kim Kardashian hem de Pete Davidson ile arasında geçen özel konuşmaların ekran görüntülerini ahenkli olarak yayınlıyor. Pete Davdison ’ı hedef aldığı gönderiler paylaşan West, bununla birlikte Kardashian ’a aleyhinde tutumunu sıkça değiştirerek de dikkat çekti. ara sıra Kardashian ’ın, çocuklarını kendisiyle görüştürmediğini ileri sürerken, 14 Şubat gibi özel günlerde de eski eşini bitmiş için kamyon dolusu güller yolladı.

West son olarak Kardashian ’ın durumunu dile getiren Noah ile ilgili yaptığı ırkçı yorumla eleştirilerin hedefi oldu.

Meta da yaptığı açıklamada, politikalarının daha fazla ihlal edildiğini görürse ek adımlar atacağını da söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum