Yasaklı köpek ırkları için son 3 gün

Yasaklı köpek ırkları için son 3 gün, Yasaklı türler olarak belirlenen Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully köpek ırklarının kısırlaştırılarak tescil alınması için son tarihe 3 gün kaldı.Yasak.

Yasaklı köpek ırkları için son 3 gün
11 Ocak 2022 - 16:11
Yasaklı köpek ırkları için son 3 gün,

Yasaklı türler olarak belirlenen Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully köpek ırklarının kısırlaştırılarak tescil alınması için son tarihe 3 gün kaldı.

Yasaklı köpek ırklarının kayıt altına alınması için bahşedilen vakit doluyor. 

Yasaklı türler olarak belirlenen Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully köpek ırklarının kısırlaştırılarak 14 Ocak'a değin kayıt altına alınması gerekiyor.

Hayvanları Koruma Kanunu'na tarafından bu tarihten sonradan söz konusu türleri üreten, sergileyen, değiş tokuş eden, satışını yapanlara verilen ceza 2022 yılında 14 bin 982 TL'ye yükseldi.

Yasaya tutarsız hareket edenlerin hayvanlarına el konularak belediyelere ait bakımevlerine götürülecek.

Keza yasaklı ırkların, aynı tarihe kadar sahiplerince belediyelerin hayvan bakımevlerinde ya da özel baytar kliniklerinde kısırlaştırılması gerekli tutuldu.

Yasaklı köpek ırkları için son 3 gün, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum