Nazarbayev, Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevini devretti

Nazarbayev, Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevini devretti, Nazarbayev'in Emniyet Konseyi Başkanlığını kendisinin devrettiği açıklandı.

Nazarbayev, Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevini devretti
10 Ocak 2022 - 01:43
Nazarbayev, Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevini devretti, Nazarbayev'in Emniyet Konseyi Başkanlığını kendisinin devrettiği açıklandı.

Kazakistan'ın birincil Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ’in Emniyet Konseyi Başkanlığı görevini Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ’e kendisinin devrettiği bildirildi.

Nursultan Nazarbayev ’in Basın Danışmanı Aydos Ukibay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kazakistan'daki olayların yaşandığı günlerde Nazarbayev'in Nur Sultan'da bulunduğunu ve Cumhurbaşkanı Tokayev'e yardım verdiğini belirtti.

Ukibay, "Şart çok zordu ve bu nedenle 'Ulusun Lideri', isyanlar ve terörün ülke yönetiminden çabuk, sert ve anlaşma olmadan bir yanıt gerektirdiğini mükemmel bildiği için Emniyet Konseyi başkanlığı görevini Cumhurbaşkanı'na devretmeye kendisi karar verdi." ifadelerini kullandı.

Nazarbayev ve Tokayev'in halkını, ülkesini ve milletin geleceğini savunarak, defalarca benzer tarafta olduğunu vurgulayan Ukibay, "Nazarbayev ve Tokayev hepimiz için bu zor günlerde, tek parçadan oluşan devlet gücünü bir kez daha gösterdiler." dedi.

Basında ve sosyal medyada Kazakistan'ın birincil Cumhurbaşkanı hakkında çok sayıda yanlış söylenti ve kışkırtıcı kayıtlar dolaştığına dikkati çeken Ukibay, "Mevcut koşullarda bu cins faaliyetleri siyasi durumu istikrarsızlaştırma ve devletin anayasal temellerini baltalama girişimi olarak görüyoruz." biçiminde konuştu.

Eski Sovyetler Birliği'nin dağılmasından daha sonra 1991'de bağımsızlığına kavuşan Kazakistan'da birincil Cumhurbaşkanı olarak seçilen Nursultan Nazarbayev, Mart 2019'a kadar görevde kalmış, bu tarihte görevini Kasım Eli Açık Tokayev'e devretmişti.

Nazarbayev, Kazakistan Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevine devam ediyordu.

Kazakistan'da 2 Ocak ’ta başlatılan protestoların sokak olaylarına ve emniyet güçleri ile protestocular arasında çatışmalara dönüşmesinden sonra Tokayev, Güvenlik Konseyi Başkanlığını devraldığını bildirmişti.

Nazarbayev, Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevini devretti, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum