Rize'de ilginç yasak! Şambrellerle kaymak yasaklanınca çözüm olarak bakın ne yaptılar haberi

Rize'de ilginç yasak! Şambrellerle kaymak yasaklanınca çözüm olarak bakın ne yaptılar, Gündem Haberleri.

Rize'de ilginç yasak! Şambrellerle kaymak yasaklanınca çözüm olarak bakın ne yaptılar haberi
30 Ocak 2022 - 20:15
Rize'de ilginç yasak! Şambrellerle kaymak yasaklanınca çözüm olarak bakın ne yaptılar, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

RİZE Ayder ’de düzenlenen kar festivalinin ikinci gününde aşırılık nedeniyle kazaların önüne geçebilmek için şambrellerle kaymak yasaklandı.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine yan dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda bu yıl 14. defa düzenlenen Kar Festivali ikinci gününde de devam etti. İlk güne nazaran katılımın artması ile şambrelle kayanlar tehlike oluşturmaya başladı. bu nedenle karnaval komitesi şambreller ile kaymayı yasakladı. Şambreller ile kaymak yasaklanınca bu defa vatandaşlar naylon poşetlerin üzerine oturarak kaymaya başladı.

Festivalin ikinci gününde katılımın yoğun olmasından dolayı oluşabilecek kazaların önüne geçmek için şambrelle kaymayı yasakladıklarını dile getiren Ayder Güzelleştirme Derneği Başkanı Hasan Özgen, “Alışılagelmiş günlerde şambrel ile kaymak serbest ama şu an Ayder fazla topluluk olduğu için düne nazaran bugün daha kalabalık olduğu için şambrel ile kaymayı yasakladık. Şu başlıca dek 1 tane çocuğumuza birazcık çarptı fakat hemen şimdi 1 tane bile ambulansımız aşağıya inmedi yaralı var taşımak için. Sakatlığımız demin fazla şükür yok” dedi.



"Tehlikeli oluyor"
Festivale katılan Ahmet Memişoğlu isimli genç ise, “Şambrel ile geçen yıl kayıyorduk. Gayet de eğlenceli oluyordu ama muşambalarla öyle kayılmıyor. Bunlar da tehlikeli oluyor. Kalçamı çarptım ama Allah ’tan bir şey olmadı. gerçi eğlencenin tadını çıkarmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rize'de ilginç yasak! Şambrellerle kaymak yasaklanınca çözüm olarak bakın ne yaptılar, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum