Şehit Eren Bülbül'ün adının verildiği bot suya indirildi

Şehit Eren Bülbül'ün adının verildiği bot suya indirildi, İl Emniyet Müdürlüğü'ne ödev edilen ve şehit Eren Bülbül'ün adının verildiği arama-kurtarma karakol botu, hizmet vermeye başladı.Trabzon Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Deniz Liman Müdürlüğü'ne görev edil.

Şehit Eren Bülbül'ün adının verildiği bot suya indirildi
01 Ocak 2022 - 02:32
Şehit Eren Bülbül'ün adının verildiği bot suya indirildi,

İl Emniyet Müdürlüğü'ne ödev edilen ve şehit Eren Bülbül'ün adının verildiği arama-kurtarma karakol botu, hizmet vermeye başladı.

Trabzon Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Deniz Liman Müdürlüğü'ne görev edilen, yerli imal ARES marka, KB6101 numaralı, şehit Eren Bülbül'ün adının verildiği polis merkezi botu, kara yolu ile getirildiği Trabzon Limanı'nda vinçle suya indirildi.

900 BEYGİR GÜCÜNDEKİ BOT, SUYA İNDİRİLDİ
12 metre uzunluğunda, 3,75 metre genişliğinde olan ve son teknoloji sistemlerle donatılan, 900 at güç üreten 2 motora sahip botu suya indirme törenine; Vali İsmail Ustaoğlu, Güvenlik Müdürü Kenan Aydoğan, emniyet mensupları ve davetliler katıldı.

ARAMA-KURTARMA FAALİYETLERİNDE KULLANILACAK
40 deniz mili hızlı olma çabucak giden ve radar, sonar, termal aygıt, gece görüşü kameralarla donatılmış olan bot; yasak avcılık, arama-kurtarma faaliyeti ve adli olaylara müdahalede kullanılacak.

"BUNU ANLAMLI KILAN DA EREN YAVRUMUZUN ADININ BU BOTA VERİLMESİ"
Törende konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "Trabzon İl Güvenlik Müdürlüğü'müz uhdesinde hizmet veren Trabzon Limanı Şube Müdürlüğü'müze devir edilen polis merkezi botumuzun suya indirilmesi için buradayız. Bunu manalı kılan da takriben 5 yıl önce şehadete yürüyen Eren Bülbül yavrumuzun adının da bu emniyet botuna verilmesi. Dün de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Eren Bülbül namına 1 Ocak'ta vizyona girecek olan 'Kesişme' filminin galasına katıldık.

"AYNI KARARLILIKLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"
Özellikle bölgemizde ara sıra yaşadığımız ilk kez doğal afetler sonucu denizlerimizde arama-kurtarma faaliyetleri icra ediyoruz. Bu polis merkezi botumuz da bu vesile ile bize katkı maddesi sağlayacaktır. Uğurlu, uğurlu olmasını diliyorum. İlimizde nasıl oysa her alanda bizim güvenlik ve asayişimiz için ilimiz ve ülkemizin huzuru için uğraş veriyorsak bu vasıta takviyeleri ile aynı kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Şehit Eren Bülbül'ün adının verildiği bot suya indirildi, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum