Sezen Aksu Adem ile Havva şarkı sözleri kim yazdı ne zaman çıktı?

Sezen Aksu Adem ile Havva şarkı sözleri kim yazdı ne zaman çıktı?, Müziğin divası Sezen Aksu 2017 yılında yaptığı Yaşar Gaga'nın yazdığı Şahane Bir Şey Yaşamak şarkısının sözleri nedeniyle bir takım kesimler tarafından linç edildi.

Sezen Aksu Adem ile Havva şarkı sözleri kim yazdı ne zaman çıktı?
18 Ocak 2022 - 11:34
Sezen Aksu Adem ile Havva şarkı sözleri kim yazdı ne zaman çıktı?,

Müziğin divası Sezen Aksu 2017 yılında yaptığı Yaşar Gaga'nın yazdığı Şahane Bir Şey Yaşamak şarkısının sözleri nedeniyle bir takım kesimler tarafından linç edildi. Şarkıda geçen 'Selamlama söyleyin o cahil Adem ile Havva'ya' sözleri büyük tepki çekti. Diyanet'in de karıştığı tartışma büyüdü. Dini değerlere saygısızlık olarak algılanan şarkı sözleri ardından birçok ünlü isim Sezen Aksu'ya yardım çıktı. Peki Sezen Aksu Harika Bir Şey Yaşamak şarkısının sözleri nasıl?

Sezen Aksu 2017 yılında yaptığı Fantastik Bir Şey Yaşamak adlı şarkısının sözleri sebebiyle linç edildi. Şarkıda geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri sosyal medyada polemik oldu. Dini değerlere hakaret ettiğini savunan bir kesim göre linç edilen Sezen Aksu'ya destek ünlü şarkıcılardan geldi. Aksu'dan henüz bir tanımlama gelmezken sözlerde geçen Adem ile Havva'nın kadınlar ve erkekler yani 'biz' olduğu yapılan yorumlar arasında. 

Sezen Aksu'nun 'Adem olan anlar' adlı başka bir şarkısında ise ''Ben seni de sevmedim Adem. Doğruyu dinlemek istiyorsun madem.. Daha Alçak tarafı bir elma yedik beraber. Zehir-i zıkkım oldu bize bal badem.'' ifadeleri yer alıyor.

Diyanet'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Son zamanlarda İslam ’ın kutlu elçileri Hz. Âdem ve Hz. İsa peygamberlerimize; insanlığın karşılıklı değeri Hz. Havva ve namus abidesi Hz. Meryem annelerimize karşın kazara tartışmaların ve polemiklerin yapıldığına şahit olmaktayız.

Bütün insanlığın ortak değeridir

Ilk Kez bilinmelidir oysa Hz. Âdem (a.s.), ilk insan olmasının yanına bununla birlikte birincil peygamberdir. Bu yönüyle vahye muhatap olmuş; hafıza, şuur, irade gibi hususiyetleri ve eşya hakkındaki ilmiyle meleklere üstün kılınmış mükerrem bir şahsiyettir. Dolayısıyla Kur ’lahza-ı Kerim ’de “halife” olarak nitelenen Hz. Âdem ve onun eşi Hz. Havva, bütün insanlığın iki taraflı değeri ve muazzez atalarıdır.

Aynı şekilde Yüce Allah, “Allah katında İsa ’nın yaratılmasındaki şart, Âdem ’in durumu gibidir.” (Âl-i imran, 3/59) buyurarak Hz. İsa ’nın yaratılışındaki ilahî kudrete ve onun mucizevî doğumuna açıkça şive yapmıştır. Tevhit inancının örnek şahsiyetleri olarak Hz. İsa ve onun mutahhar annesi Hz. Meryem, Allah ’ın ezelî hitabına mazhar olan seçkin insanlardır. Ulu Allah, ayrıca Hz. İsa ’nın ayrıca de onun mübarek annesi Hz. Meryem ’in asaletinden ve saygınlığından Kur ’lahza-ı Kerim ’de defaatle bahsetmiştir. Nitekim Hz. Meryem, insanlık için iman, hayâ ve namus timsali bir kişilik olarak tanıtılmıştır. Kur ’lahza-ı Kerim ’de ulu Allah ’ın övgüsüne mazhar olmuş bu müstesna şahsiyetler, tarih her tarafında tüm Müslümanlar tarafından da büyük bir hürmet, hürmet ve muhabbet anılmıştır.

Bu mesajla şarkısını duyurdu: Youtube'da yayınladığı parçasına bir anekdot da düşen Aksu, "Size güzel bir yılbaşı dilemek için bir sürü cümle geçti aklımdan, hiçbiri içime sinmedi. O nedenle acele ile kalbimden geleni yazıyorum. Bu yılın hepimize daha iyi insan olabilmeyi, dünya üzerindeki canlı cansız her şeyin bütünlüğünü hatırlamayı, kendimizden başlayarak hakikatle yüzleşebilmeyi, koşulsuz özgürlüğün peşine düşmeyi, dayanışmanın kudretini idrak edebilmeyi, birbirimizin yaralarını sarabilmeyi, derece derece normalleştirdiğimiz şiddetin ve onu normalleştirmek için minicik insan aklıyla oynadığımız oyunlardan utanabilmeyi, değişmeyi, dönüşmeyi, ilerlemeyi, her varlığı eşitleyen gerçek adaleti tesis edebilmeyi ve bunu olası kılacak aklı başımıza getirmesini diliyorum bütün kalbimle…" ifadelerini kullandı.

Sözler tepki çekti: Ancak 'Minik Serçe'nin, şarkısında geçen, "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." ifadeleri tepki çekti.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Sezen Aksu'ya dini değerlere hakaret ettiği için dava açılması gerektiğini belirterek tepki gösterdi. Aksu'ya tepki bildiren siyasiler de vardı.

Us ve mantık dışı:  Tepkilerin arkasında Sezen Aksu'ya birincil takviye meslektaşı Mustafa Sandal'dan geldi.

Sandal yapılan bir paylaşıma cevap vererek, "Sen otur oturduğun yerde! Gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak us ve mantık dışıdır!" diyerek sert çıktı.

Şarkının sözleri nasıl:

Acısıyla tatlısıyIa
Ne fantastik bir şey yaşamak
Dibe vurmak dimdik durmak
Bin bahane bin oyun kurmak
Acısıyla tatlısıyIa
Ne harika bir şey yaşamak
Dibe vurmak dimdik durmak
Bin mazeret bin oyun kurmak
Binmişiz bir aIamate
Gidiyoruz kıyamete
SeIam söyIeyin o cahiI
Havva iIe Ademe
Aha yeniden aha yine
Önümüz uçurum ardımız dağ
Aha yeniden aha tekrar
İIIe yanacağız
YanacakIar eIbette
Acısıyla tatlısıyIa
Ne olağanüstü bir şey yaşamak
Dibe vurmak dimdik durmak
Bin gerekçe bin oyun kurmak
Acısıyla tatlısıyIa
Ne şahane bir şey yaşamak
Dibe vurmak dimdik durmak
Bin bahane bin oyun kurmak
GüI de var dikende
Aşk da var savaş da
Her şey hepimiz için
Kısmet hayatta
Aha tekrar aha tekrar
Önümüz uçurum ardımız dağ
Aha tekrar aha yine
İIIe yanacağız
YanacakIar eIbette
AcısıyIa tatIısıyIa
Ne şahene bir şey yaşamak
Dibe vurmak dimdik durmak
Bin mazeret bin oyun kurmak
AcısıyIa tatIısıyIa
Ne şahene bir şey yaşamak
Dibe vurmak dimdik durmak
Bin bahane bin oyun kurmak
Yazın veda edişi
ŞöIenIerIere şarkıIarIa
BaharIarın geIişi
Kırmızı mor yeşiI la la
Ne olağanüstü
Ne şahene bir şey yaşamak
AcısıyIa tatIısıyIa
Ne fantastik bir şey yaşamak
Dibe vurmak dimdik durmak
Ne şahene bir şey yaşamak

Sezen Aksu Adem ile Havva şarkı sözleri kim yazdı ne zaman çıktı?, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum