Sivas'taki bu köyden 120 hekim çıktı, 100 birey de tıp okuyor! Her şey 44 yıl önceki olayla başladı haberi

Sivas'taki bu köyden 120 hekim çıktı, 100 birey de tıp okuyor! Her şey 44 yıl önceki olayla başladı, Gündem Haberleri.

Sivas'taki bu köyden 120 hekim çıktı, 100 birey de tıp okuyor! Her şey 44 yıl önceki olayla başladı haberi
30 Ocak 2022 - 20:16
Sivas'taki bu köyden 120 hekim çıktı, 100 birey de tıp okuyor! Her şey 44 yıl önceki olayla başladı, Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

SİVAS'ın 350 nüfuslu Kolluca Köyü, 120 hekim ile Türkiye'nin en fazla doktor çıkaran köyü oldu. Sivas merkeze bağlı Kolluca Köyünde dünyaya gelen Cahit Gümüşer, 44 sene önce annesinin ricası üstüne okuyup, köyden meydana çıkan birincil doktor oldu. Gümüşer'in arkasında, diğer aileler de çocuklarını tıp okumaya teşvik etti.

Sivas'ın 350 nüfuslu Kolluca köyünde 1970'lerden bu yanlamasına tıp fakültesi okuyup hekim çıkanların sayısı 120 oldu. 100'ün üstünde de tıp fakültesi öğrencisi var. Türkiye'nin dört bir yanında, hatta ABD'de bile tahsis yapan Kollucalı doktorların sayısı her geçen sene artıyor. Üniversitesi eğitimi çağındaki gençlerin büyük bir kısmının tıp fakültesine yönlenme nedeni çevrelerinde ancak doktor olan akrabaları ve komşuları. Köyün birincil doktoru ise annesinin ricası ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Cahit Gümüşer. Gümüşer, annesinin isteğini kırmayarak yaklaşık 50 yıl önce hekim olarak öteki gençlerin de önünü açmıştı.

Sabah gazetesinin haberine göre, birincil 5 kişinin köyün bütün çocuklarına örnek olduğunu gösteren muhtar Mustafa Polat, "Köyde her ailede 3-5 doktor var. Örneğin komşumuzun 4 oğlundan 3'ü doktor. Yaklaşık Olarak doktor çıkmayan ev yok. Bu da çocukların birbirini misal alması ve ailelerin teşviki ile oldu. Yaz ayları geldi mi köyümüz 'DR' plakalı otomobillerle dolar taşar. Bu da bizi çok gururlandırır. Köyde şuanda 92 nüfusumuz var. Birçok okuyup köyden ayrıldı" dedi.



"Şimdi Türkiye'nin en çok hekim çıkaran köyü olduk"
Köylülerden Vefalı Polat ise, Kayseri'de eskiden, ticarette başarılı olmayan çocuklar, 'bari okusun' diye okula gönderilirmiş. Bizde ise çocukları kuvvet işte çalıştırıp okumaya teşvik ederler. Hal böyle olunca çocuklar okulu daha fazla severlermiş. Köyümüzden çıkan Profesörler İbrahim Gül, İsmail Polat, Melih Akyol, Cahit Gümüşer ve Abdulkadir Hasbek gibi isimler çocuklara defalarca misal olarak gösterildiler. Çocuklarda onları örnek alarak okuyup doktor oldular. Acilen Türkiye'nin en fazla hekim çıkaran köyü olduk" diye konuştu.

Sivas'taki bu köyden 120 hekim çıktı, 100 birey de tıp okuyor! Her şey 44 yıl önceki olayla başladı, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum