Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin: ''HDP PKK 'nın organı gibi'' haberi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin: ''HDP PKK ’nın organı gibi'', Gündem Haberleri.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin: ''HDP PKK 'nın organı gibi'' haberi
18 Şubat 2022 - 16:49
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin: ''HDP PKK ’nın organı gibi'', Gündem Haberleri. İşte o detaylar;

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Rusya ’da Sabahleyin Gazetesi ’ne konuştu. Başsavcı, HDP ’nin 'PKK'nın organı gibi' olduğunu söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Rusya Federasyon Savcılığı ’nın 300 ’üncü yıldönümü dolayısıyla Moskova ’ya gitti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, anma öncesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ’in de arasında olduğu heyet başkanlarını kabul etti.

Rusya Savcılığının kutlamalarında gazeteci Mevlüt Hagül ’ün sorularını yanıtlayan Başsavcı Şahin, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Hoş ’in terör kamplarında çekilen fotoğrafları ile ilgili ek iddianameye lüzum duymadıklarını açıkladı:

- Biz iddianameye ilave yapmayı düşünmüyoruz. İddianamemiz yeteri değin ayrıntılı, tümü hakkında tatmin edici kanıt var. Bahsedilen milletvekili Semra Güzel de bu siyasi yasak istek edilen 451 isim aralarında yer alıyor.

Tüzük Mahkemesi ’ndeki HDP kapatma davası iddianamesini hazırlayan başsavcısı, HDP ’nin PKK gibi olduğunu vurguladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, “Bu parti siyasi partiden ziyade örgütün bir organı gibi" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Rusya Federasyonu Başsavcısı İgor Krasnov'un resmi davetlisi olarak gittiği Moskova ’da manâlı bir anlaşmaya imza attı. Ziyaretin son gününde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Rusya Federasyonu Başsavcılığı arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ve deneyimlerin paylaşılması amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin: ''HDP PKK ’nın organı gibi'', başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, burası yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum