Yeni yıla hızlı girdiler Hulusi Akar TSK komuta kademesi ile 3 saat boyunca 1700 kilometre uçtu

Yeni yıla hızlı girdiler Hulusi Akar TSK komuta kademesi ile 3 saat boyunca 1700 kilometre uçtu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve H.

Yeni yıla hızlı girdiler Hulusi Akar TSK komuta kademesi ile 3 saat boyunca 1700 kilometre uçtu
01 Ocak 2022 - 16:40
Yeni yıla hızlı girdiler Hulusi Akar TSK komuta kademesi ile 3 saat boyunca 1700 kilometre uçtu,

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile yılın son gününü yoğun mesaiyle geçirdi.

Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesi, gün boyunca Foça Deniz Üs Komutanlığında bahriyelilerle, 2. Asıl Jet Üs Komutanlığında havacılarla, son olarak da Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Ortak Harekat Merkezi'nde karacılarla bir araya gelerek ayrıca faaliyetlere ilişkin yıllık değerlendirme toplantısı yaptı keza de Mehmetçiğin yeni yılını kutladı.

Akar ve komutanlar, aralıksız devam eden temasları sırasında “Güney” isimli havadan ihbar teftiş (HİK) uçağının tahsis uçuşuna da katılarak kara, deniz ve hava unsurlarının faaliyetlerine ilişkin havadan inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Türkiye'nin göklerdeki gözü

"Türkiye'nin göklerdeki gözü" olarak nitelendiren HİK uçağıyla yapılan tahsis uçuşunda Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile 3 saat her tarafında toplam 1700 kilometre uçtu.

Akar, ödev uçuşu esnasında Ege ve Doğu Akdeniz ’de seyir halindeki gemilerin komutanları, havadaki uçakların pilotları ile bazı kara unsurlarıyla da telsizle görüşerek data aldı, yeni yıllarını kutladı.

İlk olarak Orta Akdeniz'de görevli TCG Gökçeada ve TCG Gökova, sonra Doğu Akdeniz'deki TCG Gelibolu, arkasından ise Mersin açıklarında görevli, yerli ve milli imkanlarla üretilen TCG Kınalıada ile telsizle görüşen Akar, Kıbrıs semalarındayken Kıbrıs Türk Uzlaşma Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ile, peşinde da Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile birer telsiz görüşmesi gerçekleştirdi.

Terörle uğraş görevine dışarı giden "Pars"larla görüştü

Telsiz görüşmelerinde başarılı faaliyetlerinden dolayı bütün personeli tebrik eden Akar, "Bundan sonra da hepinize hayırlı, başarılı görevler diliyorum. Sizlere güveniyoruz, sizlerle övünüyoruz. Sorumluluklarınız büyük. Bunları büyük başarıyla yerine getirdiniz, bundan daha sonra da benzer yiğitlik ve fedakarlıkla yerine getireceğinize inanıyoruz." diye konuştu.

Akar, terörle çaba harekatı kapsamında göreve giden 181. Filo Komutanlığına ait "Pars kolları" ile de telsiz görüşmesi gerçekleştirdi.

F-16'ların pilotlarına kayda değer görevlerinde başarı dileyen Akar, "Büyük fedakarlıklar ve kahramanlıklar yaptınız, terörle mücadeleye çok kayda değer katkılar sağladığınız, bundan dolayı hepinizi kutluyorum. Bundan daha sonra da başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Emniyetli uçuşlar diliyor, sağ salim dönmenizi bekliyorum. Allah'a emanet olun." dedi.

Akar, "Güney"in kokpitine geçti

Bakan Akar, görev uçuşu esnasında bir süre Güney'in kokpitine de geçti. Uçağın faaliyetlerine ilişkin ilgi bölge Akar, Doğu Akdeniz semalarında pilot koltuğunda uçtu.

Akar, gittiği birliklerde takvim değerleme toplantılarının peşinde Mehmetçiğe de hitap etti. Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Foça Deniz Üs Komutanlığında "Mavi Vatan'ın en büyük koruyucusu" olarak nitelendirilen TCG Bayraktar'da bahriyelilerle bir araya geldi.

Aralarında karada ve suda çalışabilen deniz piyadelerinin de bulunduğu personelin yeni yılını kutlayan, savunma ve güvenlik konularına değinen Akar, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetlerinin ayrıca yurt içi ayrıca sınırların ötesinde büyük bir kahramanlıkla kendilerine bahşedilen görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

Kayda Değer bir dönemden geçildiğini, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bölgesindeki kritik gelişmeleri yakından takip ettiğini, gerekli tedbirleri aldığını dile getiren Akar, Ege ve Doğu Akdeniz'de son dönemde yaşananlara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Yunanistan ile yaşanan sorunları hatırlatan Akar, "Biz sorunlarımızın görüşmeler, diyalog yoluyla milletlerarası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yanlamasına olduğumuzu her zaman söylüyoruz." diye konuştu.

Bu anlamda başlatılan istişari görüşmeleri, NATO bünyesindeki görüşmeleri hatırlatan Akar, güven artırıcı önlemler çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan dördüncü görüşme için Yunan yetkilileri misafir etme ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin kimseye korkutma olmadığını, sorunların görüşmeler aracılığıyla çözümünden yanlamasına olduğunu yineleyen Akar, "Türkiye, dost ve müttefikleri için güvenilir, etkili ve güçlü bir müttefiktir." dedi.

Yeni yıla hızlı girdiler Hulusi Akar TSK komuta kademesi ile 3 saat boyunca 1700 kilometre uçtu, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum