İsviçre'de yeni Covid-19 tedbirleri yürürlüğe girdi

İsviçre hükümeti, bugünden itibaren uygulanmaya başlayan yeni Covid-19 tedbirlerini açıkladı. Buna göre, sadece aşılı ve hastalığı atlatmış kişiler restoranlara, kültürel etkinliklere, spor ve benzeri faaliyetlere kabul edilecek.

İsviçre'de yeni Covid-19 tedbirleri yürürlüğe girdi
20 Aralık 2021 - 13:35 - Güncelleme: 20 Aralık 2021 - 15:53

İsviçre’de hükümet, artan Covid-19 vakaları ve yoğun bakım ünitelerindeki hasta doluluk nedeniyle yeni tedbirler geliştirdi ve uygulamaya başladı.

YENİ TEDBİRLERİ HAYATA GEÇİRDİ

İsviçre hükümeti, Ülkesinde bugünden itibaren uygulanmaya başlatacağı yeni tedbirleri açıklayan hükümet, “Sadece Covid-19 aşılarını tamamen tamamlamış ve sağlam iyileşmiş olan kişiler restoranlara, cafeteryalara, alışveriş merkezlerine, kültürel etkinliklere, spor ve benzeri faaliyetlere kabul görülecek” ifadelerine yer verdi. Açıklanan diğer farklı tedbirler kapsamında, maske takmak kesinlikle zorunlu olacak ve kişilerin kendileri için sadece mesafeli ayrılmış koltuklara oturmasına izin verilecek.

PCR ZORUNLULUĞU

Mecburü Maske takmanın mümkün olmadığı ve oturma yerlerinin bulunmadığı mekanlarda da ziyaretçiler Covid-19 sertifika belgelerini, çok yakın zamana ait PCR testlerini veya hastalığı atlattıklarına dair kesin kanıt göstermek zorunda olacaklar. Kurallara uymayanlar için devlet ağır bir şekilde yaptrımda bulunacak.

Özel toplantılardaki katılımcı sayısı da sınırladırılıp maksimum 10 kişi olacak, bu tedbirler ise sadece 16 yaş ve üstü kişileri kapsayacak. Evden çalışma, mümkün olan her yerde tekrar mecburi hale gelecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum