Koronavirüste artan vaka nedeniyle ilk kısıtlama haberi Eskişehir'den

Koronavirüste artan vaka nedeniyle ilk kısıtlama haberi Eskişehir'den, ESKİŞEHİR Valiliği, koronavirüs vakalarındaki çoğalma sebebiyle kentte saat 24.00 ’deri sonra konaklama tesisleri ve yeme ­içme yerlerinde müzik yayınları ile düğün ve düğünlerde canlı müzik yapılması.

Koronavirüste artan vaka nedeniyle ilk kısıtlama haberi Eskişehir'den
07 Ocak 2022 - 17:37
Koronavirüste artan vaka nedeniyle ilk kısıtlama haberi Eskişehir'den,

ESKİŞEHİR Valiliği, koronavirüs vakalarındaki çoğalma sebebiyle kentte saat 24.00 ’deri sonra konaklama tesisleri ve yeme ­içme yerlerinde müzik yayınları ile düğün ve düğünlerde canlı müzik yapılmasının yasakladığını duyurdu.

Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Omicron varyantının etkisiyle koronavirüs vakalarının artmasının arkasında toplandı. Toplantıda alınan kararlar, valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, "Son dönemlerde jurnal vaka sayılarında büyüme trendine girildiği görülmektedir. Bu kapsamda; yeni bir karar alınıncaya dek konaklama tesisleri, yeme ­içme yerleri gibi yerlerde canlı icra edilenler de dahil olmak üzere müzik yayınlarının saat 24.00'e kadar yapılmasına, düğün ve nikah merasimlerinde canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayınının saat 24.00'e dek yapılmasına karar verildi" denildi.

Eskişehir üçüncü sırada

Eskişehir ’de en az iki doz aşı olan kişilerin oranı yüzde 85,2 ’ye yükselirken, vaka oranı önceki haftaya kadar 100 bin kişide 91,72 artışla 427,42 ’ye çıktı. Türkiye ’de en çok vaka artışı görülen 3 ’üncü il olan kentte, koronavirüs testi yaptırmak isteyenler hastanelerde uzun kuyruklar oluşturuyor. İl Sıhhat Müdürlüğü filyasyon ekiplerinin incelemelerinde, vaka artışlarının sosyal hareketliliğin yanı sıra kapalı ortamlarda uzun zaman kalınmasından ve kişisel tedbirlerin de azaltılmasından kaynaklandığı saptandı.

Koronavirüste artan vaka nedeniyle ilk kısıtlama haberi Eskişehir'den, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum