Prof. Dr. Alparslan Ceylan'dan tıp fakültesi müjdesi

Prof.

Prof. Dr. Alparslan Ceylan'dan tıp fakültesi müjdesi
13 Ocak 2022 - 12:09
Prof. Dr. Alparslan Ceylan'dan tıp fakültesi müjdesi,

Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temellerini attığı tıp fakültesinin önümüzdeki yıl öğrenci kabulüne başlayacağını söyledi.

Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, üniversitenin her iki ülkenin en manâlı iki taraflı projesi olduğunu söyledi. Rektör Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temellerini attığı tıp fakültesinin önümüzdeki sene öğrenci kabulüne başlayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi'nin en kayda değer amacının Türk Dünyası'nın entelektüel sermayesi olan "insan" geliştirmek olduğunu söyledi. Üniversiteyle ilgili soruları cevaplayan Ceylan, Manas Üniversitesi mezunlarının Türk Dünyası ülkelerinin elçileri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Üniversitemizin en manâlı misyonlarından biri olan Türk halklarının kardeşliğinin, dostluğunun ve birliğinin pekiştirilmesi misyonunu üniversitemiz, aynı çatı aşağı yetiştirdiği öğrencileri bir uçtan bir uca gerçekleştirmektedir. Üniversitemizde gençler birbirlerini yakından tanımakta, her anlamda benzer olduklarının bilinciyle yetişmektedirler.

Bilimin, milli ve manevi değerlerimizin ışığında yetişen gençlerimiz, yakın geleceğe damgasını vuracak olan Türk medeniyetinin mimarları olacaklardır. Halklarımız aralarında bir altın köprü olan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitemiz, son dönemde benimsediği ‘bir üniversiteden ötesi ’ sloganı ve anlayışı ile 25 takvim tarihinde görüldüğünden fazla daha pozitif insana dokunabilmekte, içinde bulunduğu Kırgızistan ’ımıza
Türk Dünyamıza ve insanlığa fazla daha büyük faydalar sağlayabilmektedir.

"Kırgızistan'ın en nitelikli üniversitesi"

Kırgızistan ilk önce edinmek üzere Üniversitemize büyük bir istek vardır. Devletlerimizin büyük desteğiyle somut, teknik ve teknolojik altyapısını çağın gereklerine uygun modern bir şekilde kurmuş olan Üniversitemiz, modern eğitim müfredatıyla ve alanında tanınan öğretim elemanlarıyla yüksek kaliteli bir öğretim vermektedir. Bir De öğrencilerimiz bu
kadar kaliteli bir kurumda iyice ücretsiz yükseköğrenim

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi

Arkadaş ve kardeş Türkiye ile Kırgızistan arasında 1995 yılında İzmir ’de imzalanan özel bir anlaşmayla yerleşmiş, 1997 ’de ata yurt Kırgızistan ’ın başkenti Bişkek ’te faaliyete başlamış özel statülü bir devlet üniversitesidir. Üniversitede 11 fakülte, 1 yüksekokul, 1 iş yüksekokulu, 4 enstitü, 8 araştırma merkezi bulunuyor. Öğrenciler 41 lisans programı, 10 ön lisans programı, 25 yüksek lisans programı ve 14 doktora programı dahilinde yükseköğrenim görmektedir. Üniversitenin acilen Kırgızistan, Türkiye, Türk Dünyası ülkeleri ilk olarak elde etmek üzere 13 ülkeden 6125 öğrencisi bulunmaktadır

görmektedirler. Bu yönüyle üniversitemiz bölgenin saygın yükseköğretim kurumlarından biri haline gelmiştir. Dahası akademik başarılarını da QS gibi uluslararası saygıdeğer değerleme kuruluşlarının sonuçlarıyla kanıtlamıştır. bu nedenle Kırgızistan ’daki en kaliteli, en gayretli öğrenciler
bizi tercih etmektedir. Yaptığımız merkezi sistem temelli Manas ÖSYM sınavımıza her sene başvuran 8 bine yakın adayımızın ancak ve oysa 1200 civarındakini kabul edebilmekteyiz. Türkiye ’den de ÖSYM sınavıyla öğrenci almaktayız. Bölgeden de adaylarımızı sınavla kabul etmekteyiz.

Hedeflediğimiz öğrenci kitlemiz gayretli, başarılı, milli ve manevi değerlerini önemseyen, mankurtlaşmamış gençlerdir. Manaslı gençlerimiz de zaten böyledir ve öğrenimleri boyunca bu şekilde eğitim almaktadır.

Bölgenin yetişmiş insan taleplerini karşılayabiliyoruz; çünkü üniversite-sanayi meslek birliklerine de tartma veriyoruz. İstihdam sağlayanların gereksinim duyduğu şekilde yetiştirdiğimiz mezunlarımız dünyanın 5 kıtasında, 45 ülkesinde başarıyla çalışıyor, kendi işlerini kuruyor, Üniversitemizin adını yüceltiyor.

Kırgızistan ’a gelen öğrencilerimiz bambaşka bir ülkeye gelmiyorlar aslında. Onlar atalarının geldikleri, köklerinin bulunduğu can Kırgızistan ’ımıza geliyorlar.


Türkiye ’den gelecek öğrencilerimizin de bu bilinçle Üniversitemizi seçim etmelerini arzuluyoruz. çok çalışkan olanlarını, Türk Dünyamızın tüm insanlığa misal olan değerlerini önemseyenlerini, kardeşleriyle bir olacak, iri olacak, diri olacak olanlarını Üniversitemizde görmek istiyoruz.

Öğrencilere sunulan imkanlar

Biz öğrencilerimize ‘ailenizden birazcık uzaklaşıyorsunuz şayet fakat, büyük Manas Ailesi ’nin kıymetli bir ferdi oluyorsunuz ’ diyoruz. Ülkemizden soy yurdumuz Kırgızistan ’a gelen öğrencilerimiz ayrı bir ülkeye gelmiyorlar aslında. Onlar atalarının geldikleri, köklerinin bulunduğu can Kırgızistan ’ımıza geliyorlar.

Kendilerini havaalanından itibaren bizler karşılıyoruz. Kapımızı, gönlümüzü onlara sonuna kadar açıyoruz. tekrar tekrar aile sıcaklığıyla yanlarında oluyoruz. Öğrencilerimizi öğrenci evlerimizde ağırlıyor, en iyi koşullarda barınmalarını, beslenmelerini sağlıyoruz.

Öğrencilerimize değişik burslar da veriyoruz. Hem öğrencilerimiz ülkemizin öğrenci kredilerinden de faydalanabiliyorlar. Ben, ‘benim bulunduğum üniversitede aç, açıkta öğrenci olmayacak ’ anlayışında olan bir insanım. 

en düşük dört dil

Öğrencimiz başta çok kaliteli bir yükseköğrenim görmüş oluyor. Dünyadaki çetin rekabete göğüs gerebilecek nitelikleri donanmış olarak mezun oluyor. en düşük dört dil kasten, öğrenci kulüplerinde bireysel gelişimini tamamlamış olarak okulunu bitiriyor.

Milletlerarası nitelikteki üniversitemizde çok geniş bir sosyal çevre edinmiş oluyor. Bunu keza sosyal yaşantısında hem de iş hayatında kullanabiliyor.

Sürekli yenilenen aralıksız gelişen üniversite

Biz Mevlana ’nın ‘dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler bildirmek gerekli ’ sözünü düstur edindik. Aralıksız yeniliğe, sürekli gelişmeye ağırlık veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Üniversitede büyük yenilikler yapmamızın motivasyonu da buydu zaten. Türk Dünyamız ve insanlık için bedel yaratabilmek üzere her gün koşmayı, gecemizi gündüzümüze katmayı devir biliyoruz biz. Dünyayı peşine düşüp takip ediyor, dünyadaki
gelişmeleri iyi biliyor ve Üniversitemizi her anlamda bu yönde sürekli geliştiriyoruz.

Pandemi koşullarında eğitim

Üniversitemiz pandeminin başından bu yandan mensuplarımızın virüsten korunmaları için en üst düzeyde tedbirler almıştır. Ilk Önce virüsle ilgili olarak verdiğimiz eğitimlerle mensuplarımızı doğru bir şekilde bilgilendirdik. Radyomuzda ve televizyonumuzda ülke
geneline halkı bilgilendirici böylece fazla program yaptık. Bütün alanlarımızı hijyenik ışık halkası getirdik. Üniversitemizde sosyal mesafeye, maske takmaya, kişisel temizliğe büyük yük verilmesini sağladık. Mensuplarımızın büyük bölümünün aşı yaptırmasını sağladık ve bütün bu tedbirlerle Kırgızistan ’da ‘tehlikesiz kampüs sertifikası ’ bölge ilk üniversite olduk.

Hala tedbirlerimiz devam ediyor. bu vesileyle medya merkezimiz  MEDIAMANAS ’ta çektiğimiz, bütün ülke televizyonlarında yayınlanan 600 ’e yakın video ders ile o dönemde Kırgızistanlı ortaöğretim öğrencisi çocuklarımızın eğitimlerinin aksamadan devam etmesine de katkı maddesi sunduk.

Rektör Ceylan'dan tıp fakültesi müjdesi

Göreve geldikten sonradan yaptığımız ilk işlerden biri de Şehit Eren Bülbül Sağlık Durumu Merkezimizi başlamak oldu. İletişim Başkanımız, Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Fahrettin Altun ’un büyük destekleriyle çok modern ve kapsamlı bir afiyet merkezimiz oldu ve Dışişleri Bakanlarımız kadar hizmete açıldı. Burada fazla deneyimli personelimiz
çalışıyor. Açtığımız COVID-19 Test Laboratuvarımız da manâlı bir ihtiyacı karşılıyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’ın temelini attığı Tıp Fakültemizi kurmayı, kendilerinin talimatını yerine getirmeyi en büyük görevim olarak addediyorum. Bu konuda büyük gelişme sağladık ve bu yıl inşallah Tıp Fakültemize öğrenci kabul etmeye başlayacağız.

"FETÖ'nün hakiki yüzünü anlatıyoruz"

Üniversitemizin önemli bir misyonu da FETÖ terör örgütüyle mücadele etmek, onlara Kırgızistan ’da hareket edecekleri alan bırakmamak, kardeşlerimizi bu hainlerin reel yüzü konusunda bilgilendirmek.

Üniversitemizde kesintisiz FETÖ ’nün gerçek yüzünü anlattığımız seminerler düzenliyor, bu kalleş, alçak terör örgütüyle mücadele için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Keza yıl içinde yapıyoruz bu çalışmaları ayrıca de 15 Temmuz ’da yapıyoruz. Radyomuzda ve televizyonumuzda da bu konuda programlar hazırlayıp ülke genelinde yayınlıyoruz.

Büyükelçilimiz ve İçişleri Bakanlığımız ile birlikte yaptığımız son seminerlerden sonradan bir Kırgız öğrencimizi onların elinden kurtardığımızı öğrenmek bizim için büyük mutluluk oldu.

Biz üniversitemizde tüm çalışanlarımızla birlikte bu mücadeleye devam edeceğiz."

Prof. Dr. Alparslan Ceylan'dan tıp fakültesi müjdesi, başlık adı altında Geniş bir şekilde Haberin detayları ve bilgisi verildi. Kaynak takip edilmektedir, yeni bilgiler geldiğinde anlık güncellenecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum